Historiek

Jaren 1940 en volgend

Start van de Huysman geschiedenis.

De vader van Carlos Huysman was gemeentesecretaris in Middelburg. Als ambtenaar kende hij heel veel mensen en startte met het ontvangen van de eerste klanten op de zitdagen in Middelburg.

Hij startte met 2 spaarkassen: IPPA en het Gemeentekrediet. De jonge zonen Carlos en Luc Huysman kwamen als heel jonge ondernemers ook naar de zitdagen bij de klanten – toen particulieren, landbouwers en middenstanders. In de namiddag gingen ze ” op de baan”.

Nadien konden klanten via Huysman beleggen in onroerend goed.

Nog later, begonnen Carlos en Luc Huysman alles zelf te doen: van verkavelen, zelf bouwen, financieren tot verzekeren.

Een heel succesvolle combinatie in een gouden tijd.

1982

Peter Huysman zet zijn eerste stappen in de verzekeringswereld. Op zijn brommer rijdt hij naar klanten. In het begin voornamelijk landbouwers, middenstanders en particulieren.

Begin jaren 1990

Een belangrijke mijlpaal : Peter Huysman maakt van zijn hobby zijn beroep.

De yachtverzekeringen nemen een start.

Ondertussen stelt de afdeling yacht insurance 6 medewerkers tewerk.

Om een betere service te kunnen geven hebben we ook kantoren in Breskens en Nieuwpoort (op afspraak).

We zijn aanwezig op alle belangrijke events: we verwelkomen u ieder jaar op de Belgian Boat Show en de Nieuwpoort International Boat Show.

We nemen ook deel aan verschillende wedstrijden zoals the Round The Island Race, Breskens weekend, Schelderegatta, les Voiles de Saint Tropez , Huysman Antwerp Race….

Huysman is vandaag een heel belangrijke nichespeler zowel in de verzekering als in de financiering van uw droom !

Augustus 1992

Ingebruikname nieuw gebouw Stationsstraat 83 – Eeklo

Op 1 september 1990 werd gestart met de verbouwing en de uitbreiding van een oud herenhuis.

2 jaar later opende het eerste Meetjeslandse bedrijvencentrum van de groep Huysman. De eigen firma’s van de groep Huysman worden er ook in ondergebracht. De troeven zijn duidelijk: gelegen in hartje Eeklo en ruime parkeergelegenheid voor klanten achteraan.

foto historiek op gebouw

Oktober 2009

foto Theo Award

Theo Award voor Carlos Huysman

Deze Lifetime Achievement Award werd door de initiatiefnemer, burgemeester Koen Loete (CD&V) overhandigd aan bouwondernemer Carlos Huysman (71), die door zijn kinderen naar de Theo-uitreiking was meegetroond maar nooit verwacht had op het podium te zullen moeten verschijnen. Carlos Huysman lag aan de basis van de Huysmangroep, die 240 mensen tewerkstelt, de voorbije decennia 4.600 woningen en appartementen bouwde en 250 verkavelingen, goed voor 2.000 bouwrijpe loten, aanlegde.