09 376 14 51
Boek uw afspraak

Huysman Yacht, uw specialist in bootverzekeringen

Of u nu rustig voor de Belgische Kust vaart of uw boot tijdens uw vakantie aan het Gardameer gebruikt, als kapitein wil u met een gerust hart kunnen varen. Onvoorziene omstandigheden kunnen er helaas voor zorgen dat u in de problemen komt. Op zo’n momenten kan u hopelijk terugvallen op een waterdichte polis en een verzekeringsmakelaar met een jarenlange expertise.

Bij Huysman kan u terecht voor de verzekering van uw jetski tot de verzekering van uw wedstrijdzeilboot. Van uw sloep tot luxejacht waarmee u graag op de Middellandse Zee vertoeft. Wenst u binnenkort uw droomboot aan te kopen?

Vraag een vrijblijvende offerte voor de verzekering van uw vaartuig aan via: huysmanyacht.com

Is een bootverzekering verplicht?

Een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) is niet altijd wettelijk verplicht, maar wordt in de praktijk heel vaak geëist door jachthavens, wedstrijdorganisaties, stallingsbedrijven, scheepswerven … Het kan zijn dat uw burgerlijke aansprakelijkheid reeds gedekt wordt door uw familiale verzekering maar bij schade merken wij vaak dat deze dekking ruim onvoldoende is.

Heeft u plannen om met uw boot naar het buitenland te trekken? In vele landen (bv. Italië en Griekenland) bent u gebonden aan de verzekeringsplicht voor boten, informeer u dus goed vóór u vertrekt.

Wanneer u bij ons een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering aanvraagt, dan krijgt u na betaling van de premie een verzekeringsbewijs. Dit bewijs kunt u vervolgens aan de bevoegde instanties voorleggen.

Waarvoor bent u verzekerd?

  • Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA): voor de schade die u zelf aan derden toebrengt.
  • Omnium: dekking van de schade aan uw eigen vaartuig (brand, diefstal, aanvaring, bergingskosten, vorst, schade aan de motoren, storm,…). Uw trailer en bijboot kunnen ook in omnium meeverzekerd worden.
  • Rechtsbijstand: via deze waarborg krijgt u juridisch advies en kan u een advocaat inschakelen. Zo worden uw belangen verdedigd, zowel voor vaarrisico’s als contractuele geschillen.
  • Persoonlijke ongevallen: voor persoonlijke letsels van de opvarenden bij een ongeval aan boord of tijdens het aan boord gaan van het vaartuig.

Waarvoor bent u niet verzekerd?

  • Schade veroorzaakt door slijtage of ouderdom van het vaartuig
  • Opzettelijk veroorzaakte schade
  • Diefstal indien u niet de opgelegde preventiemaatregelen hebt nageleefd.
  • Een zuiver intern defect van uw motor
  • Een schadegeval buiten het door u verzekerde vaargebied

Verhuren of charteren van uw boot

Bent u van plan om uw vaartuig commercieel te gebruiken of te verhuren met of zonder schipper? Hiervoor kan u ook bij Huysman terecht. Het is van belang dat uw verzekering wordt aangepast van privégebruik naar charter zodat de schipper en eventuele crew meeverzekerd kunnen worden.

De premie voor uw bootverzekering

Het spreekt voor zich dat ook bij bootverzekeringen de premie berekend wordt naargelang het te verzekeren risico. Onder andere het type vaartuig, het bouwjaar, het aantal pk van de motor en de dagwaarde zullen een rol spelen. Het is dus van belang dat u alle relevante informatie aan ons meedeelt. Dit kan via ons offerteformulier.

Als specialist in bootverzekeringen hebben wij bij verschillende verzekeraars afwijkende voorwaarden en tarieven kunnen bekomen. Uniek en op maat van de klant!

Wij helpen u graag verder. U kan ons bereiken via: +32 9 376 14 51

huysmanyacht.com

Uw contactpersonen

Lindsay Verheye Lindsay Verheye

Verantwoordelijke Yacht Insurance & Advies KMO

Stuur een mail
T +32 9 376 14 07
M +32 499 69 73 63

Stephanie Van den Bulke Stephanie Van den Bulke

Advies en polisbeheer pleziervaart

Stuur een mail
T +32 9 376 14 51

Melissa Van Haute Melissa Van Haute

Advies en polisbeheer pleziervaart

Stuur een mail
T +32 9 376 14 63

Tim Devloo Tim Devloo

Advies en schadebeheer pleziervaart

Stuur een mail
T 09 376 14 61

Henri Constandt Henri Constandt

Advies en polisbeheer pleziervaart

Stuur een mail
T +32 9 376 14 69

Sabrina Cochuyt Sabrina Cochuyt

Polisbeheer pleziervaart

Stuur een mail
+ 32 9 376 14 59