09 376 14 11
Boek uw afspraak

Chris Valcke: zonder zorgen ondernemen dankzij Huysman Verzekeringen

Laatste update: 8-03-2023

Ook op een zaterdagochtend is het druk in de showroom van Alsan Valcke Eeklo. Zaakvoerder Chris Valcke slaagde er namelijk in om binnen de twee jaar zijn bedrijf uit te breiden met drie extra vestigingen. We kennen Alsan intussen allemaal van “Enjoy bathing, cooking and energy”, maar achter de catchy jingle staat een goedlachse CEO met een neus voor zaken en loyaliteit. Al ruim tien jaar werkt hij samen met Huysman Verzekeringen.

Al tien jaar klant, dat wil wat zeggen. Niet alleen is Alsan Valcke Eeklo een trouwe klant van Huysman Verzekeringen, ze werken ook nauw samen met zusterbedrijf Huysman Bouw. “De mensen maken het verschil”, licht Chris Valcke toe. “Bij Huysman slagen ze er steeds in, ook in de bouwbedrijven, om de beste mensen aan te trekken en op te leiden.”

Chris Valcke geeft het met plezier toe: “Huysman ontzorgt mij. Ik focus me op mijn dagelijkse taken en laat zo het bedrijf groeien. We verzorgen alles van techniek in woningen, behalve elektriciteit. Hoe meer we uitbreiden, hoe groter onze portefeuille wordt. Want de polissen van de bedrijven die we overnemen, zetten we over naar Huysman. En dat gaat snel. We moeten het maar melden en ze gaan aan de slag. Zelf hebben we daar geen werk aan.”

Oldtimers

Een accidentje hier en daar of een nieuwe overname die in orde gebracht moet worden, daarvoor doet Alsan het vaakst beroep op de verzekering. Daarnaast komt dossierbeheerder Katie jaarlijks langs op eigen initiatief om de portefeuille te overlopen. “Die proactieve doorlichting is belangrijk”, zegt Chris. “Niet alleen voor het contact, ook omdat het resulteert in goed op elkaar afgestemde en gunstigere polissen.”

Alsan Valcke Eeklo heeft de verzekering nog niet vaak nodig gehad. “Schade en ongevallen komen, gelukkig, niet zo vaak voor”, vertelt Chris Valcke. “Af en toe eens een accidentje met een wagen. Dat wordt dan snel en accuraat opgelost. Zoals je van je verzekeraar verwacht.” De zaakvoerder koos bewust voor de aankoop van zijn bedrijfswagens in plaats van leasing zodat de hele verzekeringsportefeuille bij Huysman kon blijven. Ook privé verzekert hij er zijn oldtimers. “Ik weet dat ze bij Huysman een passie voor oldtimers hebben, dus het is een meevaller dat ik ook daarvoor bij hen terecht kan.”

Familiebanden

Al zo lang klant, dan ken je elkaar door en door. Dat goede contact en die vertrouwensband, daar hecht zaakvoerder Chris Valcke veel belang aan. “De bedrijven die we overnemen zijn familiebedrijven. De familiale sfeer die er heerst proberen we steeds te behouden”, vertelt hij. “Niet alleen voor het vertrouwen van de klanten. Ook omdat het een goed bindmiddel is voor de relaties tussen collega’s.”

Chris Valcke doet nog enkele toekomstplannen uit de doeken. Alsan groeit mee met de installatie- en bouwbedrijven in de regio’s waar ze intussen actief zijn. “Ook Huysman groeit als bedrijf, maar boet nooit in op kwaliteit. Hun werknemers tonen gedrevenheid, passie voor hun job. Ik hoop dat onze klanten dat ook voelen naarmate Alsan verder groeit.”

Kortom: ontzorgen, dat is wat Huysman Verzekeringen voor Alsan in al haar vestigingen doet. En ook wat Alsan op zijn beurt voor hun klanten doet. “Een betrouwbare partner die correct handelt volgens de afspraken”, besluit Chris Valcke. Zit de jingle trouwens nog in je hoofd? Graag gedaan.