09 376 14 11
Boek uw afspraak

Frank D’hooge: de zeebries in de haren

Laatste update: 8-03-2023

De zeebries in de haren, opspattend water links en rechts, en je gezin dichtbij. Als zakenman weet Frank D’hooge wat hard werken is, maar evengoed hoe je volop ontspant: tijdens een uitje met de boot in Spanje. Want Frank en water, dat is een onafscheidelijk team.

Of het nu als tiener op zijn surfplank was, bij zijn vader in de kano of vandaag op zijn eigen boot: ondernemer Frank D’hooge voelt zich als een vis in het water. In het dagelijks leven runnen Frank en zijn echtgenote Saskia een succesvol bedrijf dat ramen, deuren en zonwering levert en plaatst. Een zorgeloze bootvakantie biedt dan ook de ideale – en broodnodige – ontspanning.

Frank D’hooge, zaakvoerder

Genieten met het hele gezin

De liefde voor water en boten is doorgegeven van vader op zoon. Het was dan ook geen verrassing toen Frank zelf een motorbootje kocht. Er volgden grotere en zwaardere exemplaren. Met als kers op de taart de gezinsboot in Spanje. “Die ligt aangemeerd in Alicante, onze favoriete zonbestemming”, vertelt Frank. “Onze dochters Valentine (24) en Liselotte (22) gaan vaak mee. En hun vriendinnetjes of liefjes zijn ook welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.”

Frank vond de boot in Spanje via een online platform. Het verkoopkantoor bood ook een bootverzekering aan, maar daarvoor bedankte het gezin vriendelijk. Ze waren immers al met verschillende polissen verzekerd bij Huysman Verzekeringen. “Ze bieden een totaalpakket waarbij we altijd een persoonlijke en snelle service krijgen. Bovendien gaat het, ook vanuit het buitenland, altijd vlotter in je eigen taal. Zeker wanneer er iets misloopt en je verzekering moet tussenkomen. Bij Huysman hebben we met onze makelaar ook een echte vertrouwenspersoon. Zowel voor onze private als professionele contracten.

Zorgeloos varen

Natuurlijk is varen vooral pure ontspanning. Toch is een goede bootverzekering geen overbodige luxe. Dat kon Frank al zelf ervaren, tijdens een schadegeval in Mallorca. “We lagen aangemeerd aan een tankstation, toen er plots een zijwind van vijf beaufort opstak. De achtersteven werd tegen de betonkaai geblazen en het polyester barstte.”

Frank deed onmiddellijk aangifte bij Huysman Verzekeringen. Hij stuurde foto’s door, kreeg meteen een correcte inschatting van de schade en werd op de hoogte gehouden over het dossier. “Het akkefietje werd snel en correct opgelost. Er waren trouwens geen structurele herstellingen nodig, dus we konden tijdens onze vakantie nog verder varen en daarna onze boot laten herstellen. En dankzij Huysman Verzekeringen moesten we ons geen zorgen maken over het kostenplaatje. Anders was onze bootvakantie misschien wel in het water gevallen.”

Uw contactpersonen

Lindsay Verheye Lindsay Verheye

Verantwoordelijke Yacht Insurance & Advies KMO

Stuur een mail
T +32 9 376 14 07
M +32 499 69 73 63