09 376 14 11
Boek uw afspraak

Hoe u minder betaalt voor uw verzekeringen met onze 4 tips.

Laatste update: 22-05-2023

Goed verzekerd tegen een correcte prijs

Er wordt nogal eens gezegd dat verzekeringen een noodzakelijk kwaad zijn. Niemand betaalt graag voor iets waarvan hij hoopt dat hij het nooit nodig zal hebben. Toch is het belangrijk om uw gezin of uw bedrijf goed te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Maar hoe doet u dat zonder te veel te betalen? Hierbij enkele tips om te besparen op uw verzekeringen zonder in te boeten aan kwaliteit.

Tip 1: Doe een beroep op een makelaar

Een makelaar is geen verkoper, maar een adviseur. Hij luistert naar jouw noden en stelt een pakket op maat samen, afgestemd op jouw situatie. Hij kijkt de waarborgen na, vergelijkt het aanbod van verschillende verzekeraars (in tegenstelling tot een bank) en werkt op een proactieve manier om u te allen tijde optimaal te verzekeren. Een makelaar kent de clausules, voorwaarden, dekkingen en uitsluitingen van elke polis en kan u daarover duidelijk informeren. Bovendien zal een makelaar u bijstaan bij een schadegeval, in tegenstelling tot bepaalde online verzekeraars. Een makelaar biedt u dus een persoonlijk contact en een professionele service.

Tip 2: Geef alle relevante informatie door

Als u een verzekering afsluit, moet u alle informatie meegeven die van belang kan zijn voor het inschatten van het risico. Dit is niet alleen wettelijk verplicht maar geeft de verzekeraar ook een goed beeld van uw situatie. Zo kan hij u een correcte premie aanbieden die misschien zelfs voordeliger is dan u verwacht. Denk bijvoorbeeld aan het aantal kilometers dat u per jaar rijdt, de beveiliging van uw woning of de waarde van uw inboedel. Als u iets verzwijgt of foutief doorgeeft, kan dat nadelige gevolgen hebben bij een schadegeval.

Tip 3: Vraag een audit van uw verzekeringen aan

Het leven verandert voortdurend. Misschien heeft u onlangs verbouwd, een kind gekregen of bent u met pensioen gegaan. Al deze gebeurtenissen kunnen een invloed hebben op uw verzekeringsbehoeften. Daarom is het nuttig om regelmatig een audit van uw verzekeringen aan te vragen bij uw makelaar. Hij kan nagaan of u nog steeds goed gedekt bent en of er geen overlappingen of hiaten zijn in uw polissen. Zo vermijdt u dat u te veel betaalt of onderverzekerd bent.

Tip 4: Verander indien nodig van makelaar :-)

De verzekeringsmarkt evolueert razend snel, diverse digitale tools die u heel wat tijd kunnen besparen doen hun intrede, verzekeringesproducten worden complexer. Daarom is het verstandig om af en toe eens rond te kijken naar andere makelaars en hun diensten te vergelijken. Als u merkt dat uw bestaande makelaar al meer dan drie jaar je polissen niet meer heeft herbekeken, is het misschien tijd om over te stappen naar Huysman Verzekeringen.

Als makelaar staan wij u graag met het nodige advies bij.
Bezorg ons uw gegevens en vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier op deze pagina.

Gerelateerd initiaal logo Nieuws

15-06-2023 Wat bedoelen we met aansprakelijkheid?

Aansprakelijkheid of burgerlijke aansprakelijkheid, wat is daar nu juist de betekenis van?

De term ‘aansprakelijkheid’ komen we in het dagelijkse leven veelvuldig tegen. Huysman geeft u een beknopt overzicht van de basisbeginselen.

Lees verder
Poetshulp in huis
30-11-2023 Welke verzekeringen zijn verplicht voor particulieren?

Welke verzekeringen zijn verplicht voor particulieren?

In sommige gevallen is het afsluiten van een verzekering wettelijk verplicht en hebt u niet de keuze om u al dan niet te beschermen.

Lees verder
15-03-2023 Fiscale pensioenopbouw voor iedereen

Fiscale pensioenopbouw voor iedereen

Om uw wettelijk pensioen aan te vullen, legt u best zelf een extra spaarpotje aan. Bovendien kan u genieten van een belastingsvermindering.

Lees verder

Meer nieuws