09 376 14 11
Boek uw afspraak

Wat is het voordeel van een reisbijstand t.o.v. uw mutualiteit?

Laatste update: 30-11-2020

Als we aan de maanden juli en augustus denken dan komen we meteen terecht bij terrasjesweer, zon, zee en strand. Voor veel mensen is deze periode dan ook het uitverkoren moment om hun verlof in te plannen, op vakantie te gaan en uit te rusten zonder zorgen. Voor eventuele bijstand op reis vertrouwen heel wat mensen nog steeds op hun mutualiteit. Helaas dekt deze niet altijd alles of slechts in beperkte mate. Bijgevolg is het aan te raden om een reisbijstandsverzekering af te sluiten, des te meer voor een reis naar een verre bestemming.

Hieronder geven wij enkele voorbeelden waarbij het duidelijk wordt dat een reisbijstandsverzekering geen overbodige luxe is en de extra kost zeker waard is.

Geografische dekking

Heel wat mutualiteiten hebben slechts een beperkte geografische dekking waarbij de reisbijstand vooral in Europese landen zal gelden. Indien u echter naar een verre bestemming trekt, zoals Zuid-Amerika of de Verenigde Staten, dan blijft u in de kou staan. De kosten van een consultatie of hospitaliatie lopen, bijvoorbeeld in de VS, bijzonder hoog op. Een reisbijstandsverzekering zorgt voor een wereldwijde dekking en een toereikende financiële tussenkomst voor deze medische kosten.

Een vervroegde terugkeer of verlengd verblijf

Het is niemand toe te wensen maar in bepaalde gevallen dient een persoon vervroegd terug te keren naar België, denken we maar aan een sterftegeval in de familie of een storm die ernstige schade veroorzaakt heeft aan uw woning. In deze gevallen kan u rekenen op uw reisbijstand om deze terugreis te organiseren en de kosten ten laste te nemen. Bij een mutualiteit is dat niet het geval.

Ook in het geval van een verlengd verblijf in het buitenland, bijvoorbeeld omdat u na een ongeval langer in het ziekenhuis moet blijven, kan u terugvallen op uw reisbijstandsverzekering. Een andere verzekerde persoon die u vergezelt, kan ook van deze waarborg gebruik maken. Ook in het geval van een natuurramp waardoor het vliegverkeer verstoord is, kan u rekenen op uw reisbijstand. Mutualiteiten zullen hun tussenkomst beperken of deze kosten zelfs helemaal niet voor hun rekening nemen.

Opsporings- en reddingskosten

U bent tijdens een wandeling in de bergen gewond geraakt of bent de weg kwijtgeraakt? Uw reisbijstandsverzekering dekt de kosten van opsporing en redding om uw leven of fysieke integriteit veilig te stellen.

Pechverhelping voertuig

Indien u met de wagen op reis gaat, zorgt de optie ‘bijstand voertuig’ onder andere voor een onderkomen indien uw wagen hersteld dient te worden, eventuele repatriëring van het voertuig en/of de verzekerden, bijstand bij diefstal van uw voertuig, … Ook in deze gevallen zal uw mutualiteit u niet kunnen verder helpen.

Bijkomende voordelen van een reisbijstandsverzekering?

Niet alleen in het geval van een ongeval in het buitenland waarbij u gekwetst bent of schade aan uw voertuig, kan u terugvallen op deze verzekering. In een polis reisbijstand is er bijvoorbeeld ook dekking voor veel voorkomende gevallen zoals verlies van uw bagage, juridische bijstand indien u gerechtelijk vervolgd wordt, bijstand bij het verlies van identiteits- of reisdocumenten, …

Wenst u meer informatie omtrent een tijdelijke of jaarlijkse reisbijstandsverzekering?
Aarzel niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers.

“Wacht niet tot dat het te laat is en zorg dat u met een gerust hart op vakantie kan vertrekken!”

Uw contactpersonen

Elien Everaert Elien Everaert

Advies en polisbeheer levensverzekeringen

Stuur een mail
T +32 9 376 14 46

Els De Vlieghere Els De Vlieghere

Advies en polisbeheer particulieren

Stuur een mail
T +32 9 376 14 58

Hilde Wille Hilde Wille

Advies en polisbeheer particulieren

Stuur een mail
T +32 9 376 14 98

Katty De Baets Katty De Baets

Advies en polisbeheer particulieren

Stuur een mail
T +32 50 71 67 35

Katrien Sierens Katrien Sierens

Advies en polisbeheer particulieren

Stuur een mail
T +32 9 376 14 78