09 376 14 11
Boek uw afspraak

NIYR18 powered by Huysman Yacht Insurance

Laatste update: 15-02-2023

De 3de editie van de Nieuwpoort International Youth Regatta was opniew een zeer geslaagde editie!

De NIYR biedt jongeren de kans om zonder zeilervaring deel te nemen aan een initiatiewedstrijd op zee. Ook dit jaar was Huysman Yacht Insurance de trotse hoofdsponsor van het evenement.

Een lekkere bbq, voetbal en zon! De toon was onmiddellijk gezet, de sfeer was perfect! En het moge gezegd zijn, door winst van de Belgen werd de sfeer er enkel maar beter op ;-)

Zaterdag begon de dag vroeg met een ontbijtje & het maken van de lunchpakketten. De deelnemers wachtten spannend af (sommige met kleine oogjes) op de toewijzing aan hun boot.

Een eerste kennismaking met de zeilsport

De kapiteins van de zeilboten hadden zich op voorhand ingeschreven voor het evenement. Op 1 vast crewlid na werd de boot bemand door de deelnemende zeilers. Op deze manier konden jongeren tussen de 16 en 29 jaar kennis maken met de zeilsport. In totaal namen een dikke 50 boten en een kleine 300 deelnemers deel aan het evenement, een meer dan geslaagde editie dus!

Zaterdag om 13u werd de wedstijd aangevangen voor de tragere boten, de iets snellere boten gingen van start om 13u15. Tegen 16 uur waren de meeste boten reeds terug in de haven. Het was dan nog wachten tot 19 uur voor de prijsuireiking, velen keken toen al uit naar de start van het NIYR Open Air, een fantastisch feest voor jong en oud!

Het was een super geslaagd weekend, een grote dank aan de fantastische organisatie!

Uw contactpersonen

Lindsay Verheye Lindsay Verheye

Verantwoordelijke Yacht Insurance & Advies KMO

Stuur een mail
T +32 9 376 14 07
M +32 499 69 73 63