09 376 14 11
Boek uw afspraak

Vermogensplanning, meer dan private banking

Laatste update: 30-10-2018

U wilt aan vermogensplanning doen? Goed idee! Dan kunt u natuurlijk naar een private bank stappen. Zij helpen u zeker graag verder. Maar, laat private banking niet het plan op zich zijn, maar één element van een totaalplan.

Private banking is het begin niet het einde

Een private banker helpt u als vermogend particulier om een maximaal rendement uit uw kapitaal te halen in functie van uw risicoprofiel. Dat is natuurlijk een eerste noodzakelijke stap, maar eigenlijk gaat vermogensplanning - of nog beter vermogensbegeleiding - veel verder dan dat. Veel planners en banken trekken steeds dezelfde kaart, terwijl er zoveel meer bij komt kijken.

Wat komt er nog bij kijken?

Een vermogensplan start met de opmaak van een gepersonaliseerde tijdslijn waar je oplijst over welke buffer je wenst te beschikken, hoeveel je levensstandaard bedraagt en wat je overhoudt om te beleggen op korte- middellange en lange termijn. Dit vermogensplan vormt de basis van uw verdere belegginskeuzes in functie van liquiditeit, risico-niveau, fiscaliteit en eventuele successieplanning.

Drie tips om uw private banking aan te vullen:

 • Betrek uw kinderen al van jongs af aan bij uw plan.
 • Spreid tussen roerende en onroerende investeringen.
 • Ga voor een totaalvisie.

Betrek de (klein)kinderen

Eigenlijk kunt u alleen op een goede manier aan vermogensplanning doen als u de volgende generatie er ook bij betrekt. Dat gaat verder dan louter successieplanning.

Wat zijn de voordelen?

 • U kunt uw kinderen steunen in hun eigen plannen: een duwtje in de rug om hen professioneel op het goede pad te zetten, wat extra hulp om hen aan die eerste woning te helpen.
 • U geeft hen inzicht in uw vermogen. Met het oog op de toekomst is het interessant als uw kinderen weten hoe uw vermogen in elkaar zit. Het is voor de jongere generatie een goede leerschool in het beheren van hun financiën.
 • Heeft u een eigen zaak, dan is het cruciaal dat uw opvolging vlot verloopt. Hoe sneller u uw kinderen of kleinkinderen bij uw onderneming betrekt, hoe beter. Zij leren dan de stiel op de werkvloer, van een professional met ervaring. Ze weten hoe de zaak draait, ook financieel.

Spreiding tussen roerend en onroerend goed

Leg niet al uw eieren in één mand. Spreid uw vermogen tussen roerende en onroerende goederen. Naast beleggen in diverse aandelen en obligaties, is investeren in vastgoed immers altijd een goed idee. Vastgoed is een vrij veilige en stabiele investeringsklasse.

 • Vastgoed is duurzaam.
 • Vastgoed is minder gevoelig voor inflatie.
 • Vastgoed blijft altijd gewild.

Een totaalvisie

Een goed plan vereist een totaalvisie. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd, maar wat houdt dat dan precies in, een ‘totaalvisie’?

Dat is, eigenlijk heel eenvoudig, rekening houden met alle aspecten van uw leven. Het gaat dus verder dan uw vermogen. Een totaalplan kijkt ook naar:

 • De samenstelling van uw gezin.
 • De levenstandaard die u wenst.
 • Uw toekomstplannen, voor en na uw pensioen.

Wat kan Huysman voor u doen?

In tegenstelling tot onze concullega’s en de grootbanken gaat voor ons vermogensplanning verder dan private banking. Het is een totaalplaatje waarvan private banking maar één deel uitmaakt.

Wilt u er meer over weten? Neem dan contact met ons op. Onze experts staan voor u klaar.

Uw contactpersonen

Bart Van Hoorickx Bart Van Hoorickx

Financieel & fiscaal adviseur - Investeringsconsulent

Stuur een mail
M +32 476 26 95 96

Stijn Paredis Stijn Paredis

Financieel & fiscaal adviseur - Investeringsconsulent vastgoed

Stuur een mail
M +32 475 28 83 84