09 376 14 11
Boek uw afspraak

Werken bij Huysman Verzekeringen: ambitie, collegialiteit én een dosis fun

Laatste update: 15-02-2023

Als jeugdige stagiair aan de slag gaan in een ambitieus verzekeringskantoor en blijven plakken: Sander, Jasper en Lindsay deden het. Ze begonnen als drie gedreven studenten met veel goesting aan een stage bij Huysman Verzekeringen. Wat bleek? De stage viel zodanig in de smaak dat ze besloten om te blijven. Vandaag bouwen ze maar al te graag mee aan de toekomst van dit mooie bedrijf.

Een grote speler, een grote groei

Sander en Jasper volgden respectievelijk de opleiding Finance en Verzekeringen aan de HoGent en Handelswetenschappen aan de UGent. Beiden kenden Huysman vooral van de prestigieuze bouwprojecten, en gingen dan ook voluit voor een stage bij Huysman Verzekeringen. “Ik kende Groep Huysman als een groot bouwbedrijf, maar via een kennis hoorde ik dat de onderneming ook actief was in de verzekeringssector”, steekt Jasper van wal. “Dat sloot perfect aan bij mijn afstudeerrichting, Finance en risicomanagement.” Sander bevestigt: “Huysman Bouw is een grote naam in onze streek. Ik twijfelde dan ook geen moment om stage te lopen bij Huysman Verzekeringen”.

Lindsay werkt al achttien jaar bij het verzekeringskantoor, maar ook zij begon haar prille carrière als stagiaire tijdens haar studie Finance en Verzekeringen: “Wanneer ik mijn stage begon, waren we maar met acht werknemers. Vandaag is dat gegroeid naar ruim veertig personeelsleden! Meegroeien was dankzij de collegialiteit en familiale sfeer binnen het bedrijf geen enkel probleem”.

Variatie troef

Tijdens hun stage proefden de drie stagiaires van verschillende aspecten van het verzekeringswezen. Ze kregen meteen verantwoordelijkheid in hun schoot geworpen en gingen mee op de baan. “Door het gevarieerd takenpakket kreeg ik de smaak te pakken. Ik kreeg bovendien heel goede begeleiding van mijn stagementor. Ze nam voldoende tijd voor mij”, aldus Jasper. Ook Sander en Lindsay doorliepen een geslaagde stage, waarna ze alle drie het aanbod kregen om te blijven. “Huysman Verzekeringen was en is nog steeds een vooruitstrevend kantoor met een familiaal karakter. Ik voelde mij er meteen thuis en kon die kans dus niet laten liggen”, vertelt Lindsay enthousiast. Sander en Jasper voelden dit ook zo aan en grepen het aanbod met beide handen.

Mooie functies mét doorgroeimogelijkheden

Vandaag zijn Sander en Jasper verantwoordelijk voor het adviseren en het polisbeheer van kmo’s. Jasper heeft daarnaast een deeltijdse functie als commercieel medewerker en trotseert de Vlaamse wegen om bestaande en nieuwe klanten verder te helpen. “Dankzij mijn stage kreeg ik de kans om vervroegd een commerciële functie op mij te nemen. Bovendien heb ik een bedrijfswagen en glijdende uren. Dat maakte het aanbod natuurlijk nog aantrekkelijker.”

Ook Lindsay groeide geleidelijk aan door binnen het bedrijf. “In het begin sprong ik bij waar nodig, vandaag ben ik diensthoofd Yacht Insurance en onderhoud ik daarnaast ook nog het cliënteel dat ik opbouwde als kmo-adviseur. Bij Huysman hebben ze altijd in mij geloofd, en dat wierp ongetwijfeld zijn vruchten af.” En neem dat gerust letterlijk: de afdeling Yacht Insurance van Huysman Verzekeringen is dankzij het sterke team vandaag een referentie op de markt.

Optimaal sfeerbeheer

Naast hard werken is ook de nodige dosis ontspanning noodzakelijk. Dat weten ze bij Huysman Verzekeringen maar al te goed. Een afterwork drink staat regelmatig op het programma, een feestje schuwen ze niet. “We zijn onlangs met ons team naar een festival in de buurt geweest. Ook met het bouwverlof wordt naar goede gewoonte een drink georganiseerd voor iedereen”, vertelt Sander. “Het team hangt enorm aan elkaar, waardoor er altijd wel van iemand initiatief komt om een leuke activiteit te doen. De sfeer zit bijzonder goed”, beaamt Jasper. Ook Lindsay ging recent met haar team varen om de teamgeest te versterken. “Ik werk hier nu achttien jaar en doe mijn werk nog steeds even graag. We hebben een heel sterke groep die altijd voor elkaar klaarstaat. Ik doe er met plezier nog achttien jaar bij!”

Uw contactpersonen

Lindsay Verheye Lindsay Verheye

Verantwoordelijke Yacht Insurance & Advies KMO

Stuur een mail
T +32 9 376 14 07
M +32 499 69 73 63

Jasper Coppejans Jasper Coppejans

Advies en polisbeheer KMO

Stuur een mail
T +32 9 376 14 73
M +32 492 56 58 81