09 376 14 11
Boek uw afspraak

Fiscaal advies en fiscale optimalisatie

Laatste update: 15-03-2023

Niemand betaalt graag te veel belastingen. Dat hoeft ook niet. Er zijn wegen om ervoor te zorgen dat u zo weinig mogelijk betaalt, binnen de lijnen van de wet. Dat noemen we fiscale optimalisatie. En het is perfect legaal.

Fiscaal advies, hoe helpen wij u?

Hebt u al jaren een vaste boekhouder? Dan bent u zeker tevreden van zijn werk. Wij willen zijn plaats niet innemen.

We merken echter dat veel mensen nog altijd te veel belastingen betalen. Wij zijn er van overtuigd dat dit niet nodig is. Daarom bieden wij u onze expertise als fiscaal adviseur, naast de kennis van uw boekhouder.

Samen met u en uw boekhouder zoeken we naar de beste manier om uw inkomen te beheren. Dat is voor iedereen anders. Daarom brengen we eerst uw situatie volledig in kaart.

Waaruit bestaat uw inkomen:

  • Beroepsinkomsten: uw loon, de winst uit uw onderneming, uw baten als vrije beroeper.
  • Roerende inkomsten: interesten, dividenden.
  • Onroerende inkomsten: huurgelden.

Uw verwachtingen

Daarna gaan we samen kijken hoe we uw financiële situatie kunnen optimaliseren. Er is daarbij geen goed of fout. We kijken naar uw verwachtingen en helpen u de keuze te maken die het best bij u past:

  • Werkt u beter met een vennootschap of met een eenmanszaak? Beiden hebben voor- en nadelen. Hebt u maar een beperkte activiteit of inkomen, dan is een eenmanszaak allicht meer aangewezen. Oefent u een risicovolle activiteit uit, dan kiest u beter voor een vennootschap.
  • Haalt u geld weer uit de vennootschap of net niet? Hebt u snel geld nodig voor een persoonlijke uitgave, dan zorgen we voor een manier om het geld op een fiscaal gunstige manier uit uw vennootschap te halen. Wilt u verder investeren in uw onderneming, dan kan dat op zich ook een belastingvoordeel opleveren.

Het antwoord op deze vragen is nooit zwart-wit. Wij houden rekening met alle factoren: professionele, maar ook persoonlijke. Uw leeftijd, uw familiale situatie, de sector waarin u actief bent, de financiële toestand van uw onderneming, ze worden allemaal mee in rekening gebracht.

Welke keuze u ook maakt, we hebben oplossingen op uw maat.

En wat als er iets verandert?

Ook daar houden we rekening mee. We zoeken een oplossing die nu werkt, maar zorgen er ook voor dat u bent voorbereid op de toekomst. Ook als er in uw persoonlijke of professionele situatie iets verandert, bv. omdat u arbeidsongeschikt wordt, omdat uw gezin uitbreidt of omdat u een andere professionele weg op wil.

Bijscholen

De Belgische fiscaliteit is complex. Bovendien is ze steeds aan verandering onderhevig. Dat houdt risico’s in, maar biedt ook steeds weer nieuwe opportuniteiten.
Daarom scholen wij onszelf continu bij. Zo blijven wij op de hoogte van alle nieuwigheden en kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening permanent garanderen.

En als het nodig is, vragen we een second opinion.

Uw contactpersonen

Bart Van Hoorickx Bart Van Hoorickx

Financieel & fiscaal adviseur - Investeringsconsulent

Stuur een mail
M +32 476 26 95 96

Stijn Paredis Stijn Paredis

Financieel & fiscaal adviseur - Investeringsconsulent vastgoed

Stuur een mail
M +32 475 28 83 84